محصول و خدمات | تعداد | جمع |
---|
به صورت خلاصه فتوشاپ یک نرم افزار جهت ویرایش عکس، ترکیب عکس و همینطور ساختن عکس از ابتدا می باشد. تولید کننده این نرم افزار شرکت ادوبی است که یکی از بزگترین شرکت های تولید کننده نرم افزاری و بهترین شرکت تولید کننده نرم افزار های گرافیکی است.
در کل فتوشاپ کاربرد های بسیار زیاد و مختلفی دارد و قطعا هر کسی که به انجام کارهای گرافیکی کامپیوتری می پردازد به این نرم افزار احتیاج دارد. از کاربرد های آن می توان استفاده در چاپخانه ها، طراحی وب، طراحی دیجیتال، متحرک سازی و تمامی کارهایی که به گرافیک مربوط می شود نام برد. آخرین نسخه از فتوشاپ در تاریخ 12 آبان 1395 معرفی شده است که با نامAdobe Photoshop CC 2017 شناخته می شود.
برعکس ایلوستریتور که یک نرم افزار برداری است و از ریاضیات برای محاسبات خود پیروی می کند، فتوشاپ نرم افزاری پیکسلی است و محاسبات آن بر اساس پیکسل ها محاسبه می شود (تفاوت تصاویر برداری و پیکسلی). همانطور که گفتیم فتوشاپ یکی از محصولات شرکت ادوبی می باشد بدین صورت این نرم افزار با دیگر نرم افزارهای گرافیکی این شرکت نظیر ایلوستریتور (Illustrator)، پریمیر (Premiere)، افتر افکت (After Effects) و بریج (Bridge) دارای ارتباط قوی است و می توان فایل لایه باز این نرم افزار را در آنها استفاده کرد و بلعکس.
فتوشاپ تقریبا تمامی نمونه رنگ های اصلی و مهم را پشتیبانی می کند مانند:
مهمترین اندازه های مورد پشتیبانی این نرم افزار پیکسل، سانتیمتر، میلیمتر و اینچ است. همینطور می توان گفت که فتوشاپ تقریبا تمامی فرمت های ذخیره سازی و خواندن تصاویر را پشتیبانی می کند که مهمترین آن ها PNG، JPEG، TIFF، GIF است. همچنین فرمت اختصاصی این نرم افزار PSD نام دارد.
زمان شکل گیری ایده فتوشاپ سال 1987 میلادی توسط توماس نول در ایالت میشیگان آمریکا شروع شد. توماس فرزند گلن نول است . پدر توماس نول فردی علاقه مند به عکاسی بود و در خانه خود یک تاریکخانه داشت. در آن زمان اوایل ظهور رایانه های شخصی، توماس نول و برادرش جان نول علاقه زیادی به این اختراع داشتند.
توماس همچون پدرش به عکاسی علاقه بسیار زیادی داشت و به گفته خودش در دوران دبیرستان برای سرگرمی به عکاسی می پرداخته و سپس با دانشی که از پدرش در این زمینه بدست آورده به چاپ عکس های سیاه و سفید و رنگی همچنین تنظیم کنتراست و متعادل کردن رنگ آن ها می پرداخته. برادار توماس بیشتر علاقمند به برنامه نویسی بوده است و با رایانه شخصی اش که سیستم عامل مکینتاش داشته به برنامهنویسی می پرداخته است.
توماس نیز مانند برادرش برنامه نویسی را دنبال می کرد. او در دوران دانشگاه خود یک Apple Macintosh Plus گرفته بود تا به وسیله آن به ویرایش عکس های پایان نامه اش بپردازد. اما به دلیل نبود امکانات مورد نیازش در اپل مکینتاش پلاس، خودش دست به کار می شود و چند برنامه می نویسد تا کار های مورد نیازش را انجام دهد.
جان نول با دیدن برنامه برادش توجهش به آن جلب شده و به او پیشنهاد می دهد که روی برنامه کار کرده وگسترشش دهد تا با برنامه اش تصاویر دیجیتالی تولید کند. همینطور جان ایده های مختلف دیگری را نیز به برادرش می داد تا به قابلیت های برنامه اضافه کند مانند ذخیره سازی عکس با فرمت های مختلف و یا تغییر مقدار شفافیت عکس ها، پس از چند ماه برنامه نویسی بر روی برنامه و اضافه کردن این ایده های ساده باعث به وجود آمدن نرم افزاری قدرتمند به نام فتوشاپ شدند.
در سال 1988 با کامل شدن و کاربردی بودن برنامه، جان به توماس پیشنهاد تجاری سازی اش را می دهد. توماس زیاد مطما نبود که بتوانند برنامه را بفروشند اما جان برادرش را قانع می کند و به او این اطمینان را می دهد که می توانند برنامه را بفروشند. او در آن زمان مشغول به بازریابی در شرکت سیلیکون ولی بوده و همینطور مطالبی در مورد یک نرم افزار ویرایشگر دیگر خوانده بود که تمامی این دلایل باعث شدند بیشتر به فکر فروش برنامه خودشان باشد.
پس از معرفی فتوشاپ شرکت های مختلفی مشتاق برنامه آنها بودند، آنها توانستند با شرکت Barneyscan قرارداد ببندند تا اولین نسخه از این نرم افزار را با نام فتوشاپ در کنار اسکنر های این شرکت به فروش برسانند. جان باز هم برای فروش بیشتر پیش نمایشی از نرم افزار را در شرکت ادوبی به نمایش گذاشت و مدیران ادوبی تحت تاثیر قابلیت های نرم افزار فتوشاپ قرار گرفتند و با امضا کردن قراردادی بین هر دو طرف شرکت ادوبی حق پخش نرم افزار فتوشاپ را خرید و این آغاز ارائه فتوشاپ توسط شرکت ادوبی شد.
پس از بستن قرارداد، جان و برادرش با قدرت بیشتری بر روی نرم افزارشان کار کردند تا قابلیت های آن را افزایش دهند و بالاخره نرم افزار ادوبی فتوشاپ با تمام ضعف هایی که داشت در سال 1989 عرضه شد.
در واقع فتوشاپ با داشتن ابزار های قدرتمند هست که آن را محبوب ترین نرم افزار گرافیکی بین گرافیست ها کرده است. هر کدام از ابزار های فتوشاپ دنیای جدیدی را به ما نشان می دهند و هر کاری را به وسیله آن ها می توان انجام داد. همینطور پلاگین های مختلفی نیز برای نرم افزار فتوشاپ عرضه می شود که باز قابلیت های بیشتری را به این نرم افزار اضافه می کنند.
با استفاده از این ابزار ها است که می توان به ویرایش، ترکیب، رنگ آمیزی، برش و تغییر اندازه، تنظیم نور، اضافه کردن فیلتر و صدها کار دیگر را انجام داد تا تصاویری خارق العاده و آنچه مورد نیازمان است طراحی کنیم.